Hogyan támogathatom a MEKDSZ-t?

 

SZJA 1% felajánlás

Közhasznú egyesületként jogosultak vagyunk az 1% fogadására. (Minden adózó felajánlhatja adójának 2x1 %-át. Az elsőt egy egyháznak, a másodikat egy közhasznú szervezetnek.) Ez az összeg évente fedezheti egy munkatárs bérköltségeit – tehát minden forint számít!

Adószámunk: 19010351-1-43

A rendelkező nyilatkozat itt letölthető!


Rendszeres adakozás

Mivel a MEKDSZ működését belföldi (elsősorban magán-) adományokból fedezzük, elengedhetetlen, hogy az adományok (ha csekélyek is) rendszeresek legyenek, mert csak így tudunk végrehajtható költségvetést készíteni. Azt javasoljuk, hogy bankodnál indíts a MEKDSZ javára havonkénti „rendszeres átutalási megbízást”. Adakozóink átlagosan havi 6000 Ft-ot ajánlanak fel.

Számlaszámunk: CIB Bank 10702215-48622701-51100005
Számlatulajdonos neve: Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség
Közlemény: adomány


Eseti adakozás

Bár a rendszeres adományok kiszámíthatóbbá teszik a tervezést, mégis előfordulhat, hogy egyszer-egyszer alkalmad van nagyobb összeggel támogatni a MEKDSZ-t. Az is lehet, hogy a rendszeres átutalás valamilyen okból nem megoldható számodra. Természetesen ilyenkor az egyszeri adományoknak is nagyon örülünk. Ha szeretnéd ilyenkor egy aktuális programunkat támogatni, nyugodtan kérj tájékoztatást az irodától!

Tartós adományozás

Ha vállalod, hogy 4 éven át rendszeres havi adományokkal segíted a munkánkat, erről hivatalos igazolást is tudunk adni.
(A tartós adományozási nyilatkozat itt tölthető le: http://www.mekdsz.siteset.hu/fajl.php?id=7476)


Adókedvezmény

Sajnos a jelenlegi adójogszabályok csak társasági adózók (cégek) számára adnak adókedvezményt a közhasznú adományból. (Számukra az adózás előtti eredmény 20 százaléka, tartós adományozási szerződéssel 40 százaléka számolható el adóalap-csökkentő tételként.)


Beszámolók

Közlemény az SZJA 1%-okból kapott támogatás felhasználásáról

Közhasznúsági jelentések